Vellykket Hong Kong messe

01.juni, 2010

Ordreinngangen på pelsmessene gir oss en god indikasjon på etterspørselen etter pelsskinn. Messen i Hong Kong ble meget god og trolig gjentar suksessen seg om noen dager i Milano. Pels er topp mote og de viktigste markedene har en stadig styrket kjøpekraft, så fremtiden ser lys ut.

 

Russiske kunder igjen dominerende
De første signalene fra messen, som ble holdt fra 25. til 28. februar er positive. Mange kunder besøkte messen, som siden starten i 1982, har vokst til en av de aller viktigste pelsmessene i verden. Igjen var det det de russiske kundene som var den største kjøpergruppen, men også land som Korea og Japan var meget aktive. Oppslutningen fra europeiske og amerikanske innkjøpere var også god, de hadde fokus på moteplagg fremfor tradisjonelle minkkåper. Kinesiske kjøpere kommer gjerne til Hong Kong i mai og tegner ordre så de var heller ikke denne gangen dominerende, men de kommer nok i hopetall utpå våren.

Stor fokus på sølvrev
Sølvrev har en sikker plass i motebildet, skinnene brukes både til krager, plagg hatter og ulike typer besetning. Ut fra interessen på messen ser det lovende ut i forkant av marsauksjonen, det var de kundene som spådde prisen opp. Interessen for skinn av ulike typer mutanter og krysninger er stigende og typer, som for eksempel gullrev, var populært i Hong Kong.
Messen er en motemesse og innslaget av blårevskinn er ikke så stort, men prisene på blårevskinn ble diskutert blant messedeltagerne og de fleste var nok forberedt på en liten prisoppgang.

Lyse minktyper etterspurt
Mink er hovedproduktet på messen og det var gledelig at det høye prisnivået på minkplagg ikke så ut til å bremse ordreinngangen. Svært mange av plaggene var laget av velvetskinn, men også skåret eller plukket mink holder populariteten. Interessen var størst for plagg laget av lyse minktyper, gjerne litt varme nyanser som pearl og palomino. Ulike typer crossmink og hvitt var også godt representert og svart er selvsagt alltid mote, ikke minst hos de mange koreanske kundene som deltok på messen. Interessen for ulike typer mutasjonsmink ser ut til å være upåklagelig og kinesiske kunder vil nok etterspørre de brune typene så ut fra signalene fra Hong Kong bør de gode forventningene til marsauksjonen kunne opprettholdes.