Talent Management

03.august, 2013

Før kunnskap talent management vi diskutere om talent som, hva er kompetanse?

«Kompetanse er evnen til å lære og utvikle seg i ansiktet av den krevende situasjoner» ferdigheter ledelse er en teknikk som sikrer at organisasjonen lokke, inspirere og utvikle de ressurssterke mennesker i tråd med sine behov.

Kompetansestyring er ikke involvert for å tiltrekke seg mennesker det er også non-stop metode for bedriften ansettelser, selge og dyrke dem, og etter samtidig som montering arbeidsgiver nødvendigheter. For eksempel hvis selskapet ønsker å jobbe med førsteklasses kompetanse og folk kommer til å melde seg for organisasjonen. Bare å ansette vil ikke lenger avhjelpe en problemfri prinsippet venture er hva som er eller hvordan få en venture, så vi vil si talent management er metoden som ikke beste kontroller oppføring av en ansatt, men også hans / hennes exit.

Mest viktig aspekt er at en hensikt eller et mål som kan være viktig for et selskap som drømmer om å bli ferdig, da talent arbeideren arbeid inne foretak. Slik at foretak trekker utover dei ansatte som er strategisk tilpasning for sted eller foretak. Husk at dersom kandidaten er installert feil region han kan skape mange problemer om han / hun har ferdigheter, kompetanse og ekspertise. Det betyr at unøyaktig innstilling beseire foretaket grunn. Prosedyren kompetanse kontroll er ufullstendig hvis ikke er i stand til å sette den ansatte som han / hun burde nærhet.

Kompetanse er et viktig element for enhver bedrift, og det er langt veldig vanskelig å holde på de to lagene som er grunnen til at det må ikke lenger bli svekket i det hele tatt. Det vil nå ikke å forstørre å kunne annonsere at kompetansestyring er aldri endt konflikt foran kompetanse.

Talent Management Process:

Det er ingen mangel på fagfolk, men det er avgjørende situasjon av dyktige spesialister internasjonale. Hvert år kontroll trekker spesialister i stor rekke men fortsatt arbeidsledighet det er en stor utfordring. Dette scenariet er en av et slag, selv i økonomiske utviklingsland vil si; sør øst asia, USA og EU internasjonale steder har egne sett med problemer. Problemet er å skape blir eldre befolkning stresset som skaper et talent hull. I økende sør øst landene har unge befolkningen er imidlertid praktisk talt høy kvalitet på utdanning er lav så, utvikle en kompetanse forblir en problemfri. De har mange profesjonelle og ufaglært kroppen av arbeidstakere, men en stor del av utdannet arbeidsstyrke forblir arbeidsledige. Kompetansestyring arbeider med i dag utfordringer og muligheter.