Pelsprisen holder seg høy

08.januar, 2014

(Oslo, 22. desember 2011) En million minkskinn og en kvart million reveskinn ble solgt under pelsauksjonen som ble avsluttet i Helsingfors torsdag ettermiddag. Rekordoppslutning av kunder og høye priser skaper grunnlag for optimisme den kommende sesongen.

Nærmere 500 kjøpere deltok under auksjonen, og aldri har så mange vært til stede under sesongåpningen i Helsingfors.

Rev til rekordpris
Den norske sølvreven oppnådde en gjennomsnittspris på tett opp mot kr 1400, mens gjennomsnittet for blårev var i overkant av 1000 kroner. Dette understreker nok en gang at vi leverer et produkt hele verden ønsker og er villig til å betale for, sier markedssjef i Norges Pelsdyralslag, Torkil C. Tveter. Tilbudet er begrenset, og temperaturen i salen steg betydelig under denne delen av auksjonen.

Minken holder følge
Prisen på minkskinn holdt seg på rekordnivået fra forrige sesong, og gjennomsnittsprisen for auksjonen ble kr 400. Det er blant annet den økonomiske veksten i noen av våre viktigste markeder som er årsak til det meget vellykkede salget og de gode prisene.

Pels hot motehusene
Klær av pels eller med pelsbesetning preger motebildet også for neste sesong, og det er nettopp dette vi ser et utslag av når skinnprisen er høy og varelageret blir revet bort under fire hektiske dager. – Den urolige økonomiske og finansielle situasjonen ser ikke ut til å prege dem som driver med oppkjøp av pels. Det er gledelig og gir oss god tro på at 2012 også vil bli et godt år for pelsnæringen.

Sertifiseringsarbeidet i rute
Fra 1. januar 2012 skal alle norske pelsfarmer være sertifiserte. Hensikten er å sikre gode rutiner på gårdene for å sikre optimal dyrevelferd og høy kvalitet på dyreholdet. Utviklingen med et enda tydeligere krav til god dyrevelferd er en god og riktig utvikling. Vi i norsk pelsdyrnæring er stolte over at norsk pels utmerker seg på denne måten. Det er akkurat slik vi vil det skal være, avslutter Tveter.