– Pelsdyrnæringen har ikke noe å frykte

24.november, 2014

blogg

Line Henriette Hjemdal

– Pelsdyrnæringen har ikke noe å frykte, så sant den driver bærekraftig, sier stortingsrepresentant Line Henriette Hjemdal (KrF) etter budsjettforliket mellom de borgerlige partiene.

- En primærnæring som pelsdyrnæringen har ikke noe å frykte, så sant den driver bærekraftig, sier stortingsrepresentant Line Henriette Hjemdal (KrF) etter budsjettforliket mellom de borgerlige partiene.

I forliket er det tatt inn et anmodningsforslag som lyder: "Stortinget ber regjeringen vurdere forbud mot norsk pelsdyroppdrett". Dyrevernere mener at denne formuleringen er en milepæl, men får altså helt kaldt vann i blodet av Hjemdal. Hun mener at reaksjonene på formuleringen er overdrevne, og understreker at det eneste det er flertall for på Stortinget, er en vurdering.

Styreleder i Norges Pelsdyralslag, Bertran Trane Skadsem, liker ikke formuleringen i budsjettavtalen, men er likevel optimistisk: - Det som betyr mest nå er innstillingen fra Pelsdyrutvalget. Vi ønsker faglige vurderinger, ikke synsing, sier han.