Stort flertall for fortsatt pelsdyrnæring i Norge

28.april, 2015

blogg

Tre av fire som har levert inn høringssvar om pelsdyrnæringens fremtid, er positive til en bærekraftig utvikling av pelsdyrnæringen i Norge.

Regjeringen har for øyeblikket et forslag på høring om at pelsdyrnæringen skal få lov til å fortsette som i dag, men at det skal settes inn tiltak
for å «styrke næringens legitimitet s_lvrev_forsideuten å svekke dens konkurransekraft». Tre av fire som har levert inn høringssvar støtter en bærekraftig utvikling av pelsdyrnæringen i Norge melder P4.

- Vi er veldig fornøyde med at en så stor andel av de som har sendt inn høringssvar støtter en videre drift i Norge. Vi i Norges Pelsdyralslag jobber dag og natt med å sørge for at dette blir resultatet av regjeringens beslutning også, sier informasjonssjef i NPA, Guri Wormdahl.

Positivt pelsdyrutvalg
Høringsrunden som nå er gjennomført, kommer i etterkant av Pelsdyrutvalgets rapport som ble lagt frem i høst. Pelsdyrutvalgets fageksperter konkluderer for videre drift i Norge.

- Vi er selvfølgelig veldig godt fornøyde med resultatet fra Pelsdyrutvalget, men det betyr ikke at vi kan avlutte arbeidet med å få en enda bedre næring i Norge. Norsk pelsdyrhold
er verdensledende når det gjelder dyrevelferd, men vi skal fortsatt bli bedre. Det er det vi jobber med hver eneste dag i Norges Pelsdyralslag, avslutter Wormdahl.

Regjeringen vil se på innspillene som har kommet inn, og forventes å komme med sin innstilling til høsten.