Ny sesong

11.desember, 2012

Tirsdag 18. desember åpner med salg av minkskinn i Helsingfors

Det er allerede midt i desember og tid for auksjon. Markedet ser godt ut og det bør ligge til rette for en litt ekstra gledelig førjulstid.

 

Tirsdag 18. desember åpner salget i Helsingfors med salg av minkskinn. Auksjonen avsluttes torsdag 20. med blå- og shadow rev. I desember i fjor deltok hele 500 kjøpere og med optimismen som t råder kan vi håpe på en gjentakelse i år. Styrken i minkmarkedet testes allerede torsdag 13, som er første salgsdag med mink hos KF i København.

Rundt 900.000 mink- og 250.000 reveskinn skal selges under den tre dager lange auksjonen i Helsingfors. Endelige utbudstall er ikke klare, men godt og vel 50.000 norske mink- og 2.500 reveskinn er levert inn for salg.

Markedene i Kina, Russland og Korea har kommet godt i gang, hjulpet av kaldt vær og positiv økonomisk utvikling. USA og Europa er i en mindre gunstig situasjon, men det betyr relativt lite for det totale pelssalget.

Uttaket av skinn fra auksjonen har gått hurtig og for øyeblikket er lagrene av solgte skinn mindre enn på mange år hos Saga Furs i Helsingfors. Hurtig skipning er en god indikasjon på at behovet for skinn er stort blant fabrikanter og skinnhandlere.

Signalene fra markedene er positive og både mink- og reveskinn bør omsettes under god konkurranse fra mange kjøpere.

En del sølvrevskinn ble lagt til side i mars 2012 for salg nå i desember. Dette er viktig for å tilby markedet skinn til bruk til messekolleksjoner og mer øyeblikkelig behov.