Mørepolitikere møtte rev og mink

03.november, 2015

blogg

-Pelsdyrnæringen er for viktig til å bli avviklet. Det var klar tale fra fire stortingspolitikere fra Møre etter besøket hos pelsdyroppdrettere i Ørsta, skriver NRK. Spesielt var det interessant å få høre tilbakemeldingene om pelsdyrholdet direkte fra Mattilsynet, mente de fire.

Mørepolitikere inspiserer mink

- PELSFARM: Godt humør følgde med då delar av Mørebenken besøkte pelsdyroppdrettar Jetmund Øye t.v. i dag. Oskar Grimstad, Frp, Helge Orten frå Høgre, Rigmor Andersen Eide, KrF og Elisabeth Nørve, H fekk grundig innføring i ulike problemstillingar rundt pelsdyrnæringa.
Foto: Sissel Brunstad / NRK

Mørebenken på Stortinget var invitert på gårdsbesøk til pelsdyrbønder fra Øye i Ørsta. Mattilsynet var også tilstede for å orientere. Helge Orten fra Høyre er leder for Mørebenken, og sammen med seg til Øye hadde han Rigmor Andersen Eide (KrF), Oskar Grimstad (Frp) og partikollega Elisabeth Røbekk Nørve. Også flere politikere fra fylkespartiene til de tre og ordføreren i Ørsta møtte.

NRK Møre og Romsdal sin artikkel  om besøket

Se også Ørsta kommune

Erik Stølan inviterer til møte om mink i Øye

Erik Stølan inviterer til møte om mink

r Erik Stølan jobbar for Pelsdyralslaget i Møre og Romsdal og var den som tok initiativet til møtet med politikarane. Foto: Sissel Brunstad / NRK

 

Mink i bur som dette, fekk politikarane sjå på nært hald på Øye i dag

Mink i bur som dette, fekk politikarane sjå på nært hald på Øye i dag. Foto: Sissel Brunstad / NRK