Marsauksjonen kan bli historiens beste

08.januar, 2014

(Oslo, 14. mars 2012) Torsdag denne uken starter Saga Furs sin pelsauksjon i Helsingfors. Fjorårets suksesser, hva besøk og priser på skinn angår, skaper store forventninger.

Norges Pelsdyralslags samarbeidspartner for sortering og salg av norske pelsskinn, SAGA FURS i Helsingfors, forventer opp mot 800 kjøpeglade kunder. I fjor ble det omsatt pelsskinn for nærmere 2 milliarder kroner i løpet av fem hektiske salgsdager. I år regner man med å passere en omsetning på 2 milliarder kroner. På marsauksjonen vil det bys fram 2,6 millioner mink- og nær 800 000 reveskinn.

Hett minkmarked
I fjor var gjennomsnittsprisen for norske minkskinn 400 kroner. - Ut i fra de seneste internasjonale auksjonene i København og Toronto bør vi kunne forvente priser som er både 10 og 15 prosent høyere. Vi ønsker imidlertid å være realistiske. Derfor er vi forsiktige med å innkassere gevinsten for skinnene er solgt, men det er klart at forventningene er høye, sier Knut Berg, administrerende direktør i Norges Pelsdyralslag. Motebildet endrer seg stadig, men de store motehusene har betydelige innslag av pels i sine kolleksjoner også for høstens og vinterens klær. Det er klart at dette er av stor betydning for de gode prisene bransjen nå opplever.

Rev til tops
- Allerede i mars i fjor ble det notert priser på reveskinn som vi må tilbake til midten av 1990-tallet for å finne maken til. Den norske sølvreven ble revet bort av ivrige kjøpere, og oppnådde i snitt en pris på 1 400 kroner. I tillegg ser vi at gullrev, platina og andre varianter i flotte fargenyanse har mange kjøpere, avslutter han.

Norsk pelsoppdrett omsatte i fjor for om lag 400 millioner NOK.

Administrerende direktør Knut Berg er tilfreds med markedssituasjonen.

Vennligst benytt denne linken for mer informasjon om auksjonen i Helsingfors og Saga Furs:

http://www.sagafurs.com/wps/portal/sagafurs/auctions_home/auctions_info