– Svært skuffet over resultatet

Staten og Norges Bondelag har i dag blitt enige om en jordbruksavtale der støtten til fraktutjevning i pelsdyrnæringen avvikles. Norges Bonde- og Småbrukarlag brøt forhandlingene. Frakttilskuddet er et distriktstiltak som har hatt som hensikt å sikre spredt bosetning og næringsaktivitet i utkantene.

Les mer

Jordbruksforhandlingene 2015

Regjeringens tilbud i jordbruksforhandlingene er et slag mot distriktsbøndene.
– Vi er veldig skuffet over statens tilbud. Men dette er forhandlinger og vi har tillit til at de som forhandler på vegne av oss tar hensyn til våre krav, sier Bertran T. Skadsem, styreleder i Norges Pelsdyralslag.

Les mer

Over 100 åpne pelsdyrgårder i helgen

Helgen 18. og 19. oktober holder over 100 pelsdyrgårder åpent for alle som er nysgjerrige på husdyrholdet. Pelsdyrnæringen lanserer også fem løfter for en bærekraftig fremtid.

Les mer

Brennhett pelsmarked

Rekordmange kunder kjempet om minkskinnene hos auksjonsselskapet Kopenhagen Fur i København, på auksjonen som ble avsluttet i dag.

Les mer

Ønsker at Mattilsynet gjennomfører tilsyn

Norges Pelsdyralslag har i dag bedt Mattilsynet føre tilsyn med pelsdyrgårder som næringen selv har identifisert ut fra bilder dyreaktivistene har lagt ut på nettet. – Vi er opptatt av at alle mulige kritikkverdige forhold blir undersøkt. Det sier administrerende direktør i Norges Pelsdyralslag, Knut Berg.

Les mer

Ingen ting å skjemmes over- mink og rev har det bra 

Dyrevelferden i norske pelsdyrgårder har bedret seg de siste årene, og dyrenes lynne er helt på høyde med hva vi ser i våre naboland Finland og Danmark. Det kommer frem i en lynnekartlegging forskere ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) har foretatt.

Les mer

Lynnekartlegging om pelsdyr   –  Overhode ikke hemmelig 

I gårsdagens utgave av Lørdagsrevyen fremstiller NRK nok en gang forhold i norsk pelsdyrnæring som bidrar til å skape et etterlatt inntrykk som ikke er i tråd med virkeligheten. Denne gangen dreide det seg om påstander om forsøk på å hemmeligholde en lynnekartleggingsrapport. Pelsdyrnæringen er oppgitt og lei av NRK sin kampanjejournalistikk.

Les mer

-Slikt pelsdyrhold tar vi sterk avstand fra

-Bildene fra pelsdyrgården som ble vist på NRK Dagsrevyen onsdag kveld, var vonde å se. Slikt dyrehold skal vi ikke ha. Bønder som ikke følger regelverk og forskrifter for håndtering av pelsdyr, ønsker vi ikke i næringen. Reportasjen ga ikke det riktige bildet av pelsdyrnæringen i Norge. Det sier administrerende direktør i Norges Pelsdyralslag, Knut Berg.

Les mer

Regjeringen

Regjeringen har i dag besluttet å sette ned et utvalg som skal gjennomgå pelsdyrnæringen. Det er Norges Pelsdyralslag fornøyd med.

Les mer