Årets skinnutstilling – en suksess!

08.januar, 2014

Sist helg var viet den årlige sentrale skinnutstillingen på Hamar. Også i år ble utstillingen en suksess for utstillere og arrangører. 

Godt med gode skinn
I overkant av 120 utstillere hadde funnet veien til Hamar, og viste stolt frem egen produksjon på skinnutstillingen. Antallet utstillere denne gangen, ga en fin økning av skinntallet fra utstillinger de senere årene, og hele 247 revelotter og 273 minklotter var fremlagt til skue og vurdering.

Faglig påfyll og sosial omgang
De faglige foredragene, som gikk parallelt med utstillingen, var svært godt besøkt. Aktive tilhørere fikk de engasjerte og kunnskapsrike foredragsholderne i tale – både før, under og etter innleggene. Og som seg hør og bør var det i tradisjons tro duket for middag og premieutdeling, lørdag kveld. Bertran Trane Skadsem, leder i Pelsdyralslaget ga som vanlig er i slike sammenhenger gode ord og lystelige kommentarer videre med på veien.

Rekruttering for fullt
Parallelt med skinnutstillingen, ble det avholdt møte for interesserte som planlegger eller vurderer å starte med pelsdyroppdrett. Fredag møtte over 40 deltakere fram for å få en god innføring i de mange temaer knyttet til denne typen husdyrhold. Etter foredragene forflyttet møtedeltakerne seg til gården til minkoppdretter og styremedlem i NPA Trond Sørum i Brumunddal, og mange ga uttrykk for at de likte det de så.

Kombinasjonen av rekrutteringsmøte, gårdsbesøk og ikke minst skinnutstillingen, som kunne by på den ypperste kvalitet innenfor norsk pelsdyrproduksjon, ga mange som planlegger oppstart av egen virksomhet noen gode opplevelser og kunnskap på veien videre. Møtet må sies å ha vært svært vellykket, og det blir spennende å se om dette kan bidra til ytterligere satsing på pelsdyr i distriktene.

Se reportasje fra NRK1 Østnytt - Nystartere på farmbesøk hos Trond Sørum