Åpne dører for alle

25.august, 2014

Styreleder i Østlandske Pelsdyralslag Per Blilie

 

Vi ønsker velkommen til alle som vil lære mer om næringa vår. Gjennom å åpne pelsdyrgården for motstanderne håper vi å bidra til færre fordommer om norsk pelsdyrnæring.

Per Blilie, styreleder i Østlandske Pelsdyralslag har nettopp hatt besøk av en stor gruppe medlemmer fra Dyrevernalliansen.

­– Dette er folk som til daglig jobber for å få lagt ned næringa vår. Jeg tror ikke at et besøk her på gården kommer til å endre deres mening om vår bransje, men jeg syns det er viktig at alle som vil lære mer om oss får komme på besøk. Det er også viktig for oss å kunne ta imot dem på kort varsel slik at de får se at vi ikke driver med utstillingsvindu, forteller Blilie.

Pelsdyrbønder over store deler av landet har denne helgen holdt åpen gård for folk som er nysgjerrige på hvordan det står til med næringen. Dyrevernalliansen tok direkte kontakt med Per Blilie og ba om å få komme på et eget besøk mandag 25. august.

– Hver gang pelsdyrnæringen er oppe i media vises bilder av skadde dyr. Jeg skjønner godt at folk blir opprørt av å se slike bilder fordi det blir jeg også, men jeg vet heldigvis at de bildene vi ser tilhører ekstremtilfellene. Derfor tror jeg mange har godt av å se hverdagen også, sier Blilie.

Norges Pelsdyralslag arbeider, i likhet med andre deler av norsk husdyrhold, for å sikre en kontinuerlig utvikling av dyrevelferd i tråd med endringene i samfunnets krav, samt forventninger til moderne driftsformer og husdyrhold.

– Selv om vi er fundamentalt uenige i hvorvidt mennesket har rett til å drive med dyrehold eller ikke, så skal man ha respekt for at Dyrevernalliansen retter fokus på dyras velferd. Det er viktig at dyra har det godt, uansett om de brukes til mat, pels eller kos. Derfor er jeg også glad for at Dyrevernalliansen har satt fokus på kjæledyra våre i sommer, avslutter Blilie.

 

Fra Dyrevernalliansen møtte:

Live Kleveland

Live Kleveland

Susanna Lybæk - biolog
Thea Tøstie - ansvar for sosial medier
Karen Frivik - informasjonsansvarlig
Live Kleveland - informasjonsleder
Kaja Efskind - informasjonsmedarbeider
Una Westvold - frivillig, hjelper til på kontoret
Cecilie Karlsen - frivillig, hjelper til på kontoret
Iselin Hauge - fotograf
Marianne Kulø - faglig leder